DOBRO DOŠLI!

Agencija McCann Podgorica od svog osnivanja, 2005. godine, posluje u okviru I&F Grupe – jednog od vodećih komunikacionih sistema u jugoistočnoj Evropi i nordijskoj regiji, koji uspješno posluje u dvanaest zemalja (Srbija, Danska, Finska, Slovenija, Norveška, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Bugarska, Švedska, Albanija i Hrvatska) i zapošljava više od 600 talentovanih profesionalaca."Dobro došli u univerzum vizionara, inovacija i posvećenosti. Svijet moćnih ideja koje vodi razum, a pokreće strast; gdje neprestano pomjeramo granice mogućeg jer je kreativnost navika koju ne mijenjamo.

 

Agencije članice I&F McCann Grupe dio su najveće međunarodne mreže agencija okupljene u okviru McCann Worldgroup, osnovane 1902. godine, jedne od najvećih agencijskih mreža na svijetu sa prisustvom u preko 180 gradova, u više od 120 zemalja. McCann Worldgroup u vlasništvu je Interpublic Group of Companies (IPG), jedne od najvećih svjetskih multinacionalnih komunikacijskih kompanija.

 

Agencije u okviru I&F McCann Grupe dobile su preko 800 nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, među kojima su i dva lava na najznačajnijem svjetskom advertajzing festivalu “Cannes Lions”. 

 

O OSNIVAČU

Srđan Šaper
Prije ulaska u svijet marketinga, Srđan Šaper bavio se muzikom, filmom i režiranjem TV spotova. Poznat je kao jedan od osnivača i članova benda “VIS Idoli”, koji je pokrenuo novi talas na prostorima bivše Jugoslavije, kao i po ulozi u kultnom filmu “Davitelj protiv davitelja”. >>