Studenti polaznici Programa za stažiranje će moći da stažiraju u agenciji McCann Podgorica

Američka privredna komora u Crnoj Gori obezbijedila je 21 poziciju za stažiranje za studente završnih godina studija u Crnoj Gori u okviru Programa za stažiranje po nazivom AmCham Montenegro 2014.

 

Ovaj program omogućava studentima završnih godina studija  tri glavna crnogorska univerziteta da steknu profesionalno iskustvo i poslovne kontakte neposredno prije sticanja diplome.

 

“Program stažiranja je sjajna prilika za studente koji završavaju studije, da steknu radno iskustvo i poslovne kontakte. Praksa je najbolji način da prepoznaju šta žele da rade i u kom pravcu žele da nastave svoju profesionalnu karijeru” poručio je izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori,  Edin Seferović.

 

 

Stažiranje traje tri mjeseca i obavljaće se u nekoliko kompanija među kojima je i McCann Podgorica.

 

Svi zainteresovani kandidati Aplikacije za prijavu mogu se slati do četvrtka 27.marta do 12 časova na e-mail adresu: internship@amcham.me.

“McCann Podgorica čertvti put učestvuje u Programu stažiranja za studente završnih godina koje organizuje Američka provredna komora. Smatramo ovo dobrim podsticajem za studente koji žele da iskuse rad u kompanijama i svoja teorijska znanja primjene i usavrše u praksi” ističe Marijana Kovačević, Managing Director agencije McCann Podgorica i dodaje: “S druge strane, za nas je ovo prilika da upoznamo najbolje kadrove koje će se tek naći na tržištu rada.

 

Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom i odabranim kandidatima. Ovog aprila očekujemo novog kolegu, ovog puta sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti”.

 

Poziv važi za studente Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehničkog, Prirodno-matematičkog fakulteta (informacione tehnologije), te Fakulteta političkih nauka, Poslovnog engleskog jezika, kao i za one koji studiraju Fakultet vizuelnih umjetnosti (grafički dizajn).

 

Minimum kriterijuma koje moraju da zadovoljavati kandidati za Program stažiranja je da mogu aplicirati samo studenti završne godine, da imaju odlično znanje engleskog jezika (pisanog i govornog), da odlično poznaju rad na računaru (MS Office) i da imaju ostale vještine i sposobnosti, kao i motivisanost, kreativnost i preduzetnički duh koje će takođe biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke.