McCann Worldgroup prva u Evropi i druga u svijetu po efikasnosti

Agencijska mreža McCann Worldgroup proglašena je najuspješnijom u Evropi i drugom najefikasnijom i najnagrađivanijom agencijskom mrežom u svijetu u 2014. godini po globalnom Effie Indexu efikasnosti.

Effie Index prepoznaje i rangira najuspješnije agencijske mreže, pojedinačne agencije i nezavisne agencije, kao i  oglašivače i brendove kroz analizu kriterijuma tržišne efektivnosti poslovanja i uspješnosti na festivalima i takmičenjima  širom svijeta.  

 

Globalnom uspjehu McCann Worldgroup doprinijeli su proglašenje evropskog ogranka agencije McCann za najuspješniju agencijsku mrežu u Evropi u prošloj godini, kao i uspjeh članice McCann Worldgroup agencije FP7 iz Dubaija koja je najuspješnija agencija sa područja Bliskog istoka  i druga najuspješnija pojedinačna agencija u 2014.godini.  Pored toga, McCann CEE kojoj pripada i I&F McCann Grupa u okviru koje posluju McCann agencije u pet zemalja jugoistočne Evrope prošle godine proglašena je za najuspješniju agencijsku mrežu u ovom dijelu Evrope na takmičenju Golden Drum.

 

Effie Index efikasnosti je najugledniji svijetski kriterijum za rangiranje tržišne efektivnosti i uspješnosti i svake godine je najbolji parametar za agencije, oglašivače i brendove čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.