Beograd mjesto susreta najboljih evropskih kreativaca

Najbolji kreativni direktori agencijske mreže McCann iz Evrope sastali su u Beogradu, kako bi razmijenili iskustva o najboljim i najefikasnijim kampanjama, nastavili zajednički rad u kreiranju kampanja za klijente i primjenili najbolja svjetska iskustva u kreativnom radu. Ovo je još jedna prilika da lokalne agencije McCann daju svoj doprinos promociji regionalne kreativnosti u svjetskim okvirima.

“Snaga i ključ uspjeha McCann agencija leži u susretima ovoga tipa, gdje razmjenjujemo mišljenja i iskustva s različitih tržišta, s ciljem kreiranja što uspješnijih kampanja. Iako mnoge skorašnjenagrade dodijeljene našoj grupi to dokazuju, naša težnja je još više raditi na kampanjama koje se ističu i po kreativnosti i po efikasnosti. Iskustva uspješnih kreativaca iz Europe puno nam znače u širenju znanja, a ovakvi sastanci prilika su da ih još više upoznamo s našom kreativnošću. Kulturološke različitosti najčešće donesu nove perspektive u rješavanju komunikacijskih izazova. Velike ideje ne poznaju granice, a okupljanje vrhunskih kreativaca u ovoj regiji potvrda su i priznanje našoj lokalnoj kreativnosti, znanju i iskustvu.” kaže Daniel Vuković, glavni kreativni direktor agencije McCann Zagreb.

 

Sastanku je pored kreativnih direktora iz Evrope, prisustvovao i Erik Mone, direktor za kreativnu izuzetnost i potpredsjednik McCann Worldgroup iz Njujorka:

 

McCann Beograd prepoznatljiv je po snažnim kampanjama. To su kreativne i pametne kampanje sa jasnom porukom koje su ostvarile efektivne rezultate za klijenta. Namjera nam je da takve kampanje razvijamo još više. Ovaj region je važan za McCann agencijsku mrežu. Poslije posjete Beogradu još sam uvjereniji u potencijal McCann Beograd i ljudi koji ovdje rade, da kreiraju nagrađivane kampanje“ istakao je Erik Mone, direktor za kreativnu izuzetnost i potpredsjednik McCann Worldgroup.

 

Za mjesto sastanka izabran je Beograd, što je priznanje ne samo za lokalnu već i regionalnu kreativnost ovog dijela Evrope. Potvrde toga su i McCann agencije, koje posluju u okviru I&F McCann Grupe, koje su u prethodnom periodu bile proglašene za najuspješnije i najefektivnije na tržištima na kojima posluju.