NORDIJSKI DIZAJN I ŠARA PIROTSKOG ĆILIMA

Srbija investira u Norvešku, Dansku i Finsku. Ne, to nije vic. "I&F McCann Grupa" preuzela je agencije u ovim zemljama, a Beograd je danas bio mjesto skupa kreativaca sa sjevera i sa juga.
Srbija investira u Norvešku, Dansku i Finsku. Ne, to nije vic. "I&F McCann Grupa" preuzela je agencije u ovim zemljama, a Beograd je danas bio mesto skupa kreativaca sa severa i sa juga.
 
Zajednička energija za tržište od preko 50 miliona ljudi. Biznis je glavni motiv, ali nije nebitan ni povratak povjerenja u sopstvene snage.
 
"To je jedna interesantna kombinacija koja mislim da može da donese zanimljive stvari za razvoj našeg posla, jer smo sada na tržištu od preko 50 miliona ljudi", rekao je Srđan Šaper, vlasnik agencije "McCann".
 
Gosti sa sjevera donose mnogo znanja, ali očekuju isto zauzvrat.
 
"Zainteresovana sam da otkrijem strategije koje stoje iza uspjeha, ali i da upoznam ljude, jer su na kraju krajeva ljudi najvažniji", kaže Mari Šnel Karle, direktorka "McCann Stokholm".
 
Jednostavnost i raznolikost su koncept uspjeha Norveške, naravno i nafta. Ipak, u marketingu ideje su te koje pokreću motore.
 
"Nordijski dizajn je prepoznatljiv u čitavom svijetu po jednostavnosti i funkcionalnosti, ali kad sam vidio šaru pirotskog ćilima shvatio sam da je kroz vekove ovo tlo bilo plodno za kreiranje unikatnih i trajnih dizajnerskih simbola", rekao je Hans Martin Megard iz "Skandinavijan dizajn grup".
 
Uposliti u Srbiji Skandinavce? Što da ne. Prilika i da domaći stručnjaci imaju praksu bez letenja u inostranstvo.
 
"Mislim da će naša strategija razvoja ove firme biti da nađemo najbolje ljude i da ih stavimo na mjesta koja su za nas ineresantna bilo odakle da su - bilo iz Srbije, Norveške ili Švedske", kaže Šaper.
 
"I&F McCann Grupa" posluje skoro dvadeset godina, i pokriva 12 tržišta jugoistočne i sjeverne Evrope. Sada zapošljava više od 600 ljudi.