I&F MCCANN GRUPA PROŠIRILA POSLOVANJE NA NORDIJSKI REGION

I&F McCann Grupa proširila je svoje poslovanje na Nordijski region preuzevši upravljanje agencijama u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Finskoj koje su u sastavu McCann Worldgroup.
Ovim ulaganjem I&F McCann Grupa zaokružila je svoju djelatnost na 12 tržišta južne i sjeverne Evrope, koja zajedno imaju nešto više od 58 miliona stanovnika, i poslije skoro dvadeset godina uspješne saradnje, postala jedan od najvećih partnera svjetske agencijske mreže McCann Worldgroup i IPG iz New York-a. U ovom trenutku I&F McCann Grupa ima više od 600 zaposlenih, od kojih je preko 350 u jugoistočnoj Evropi.

Ovim povodom, Srdjan Šaper, koji od 1997. godine predvodi ovaj komunikacijski sistem izjavio je sljedeće:

„Naša dugoročna strategija uvek je bila razvoj, što nije nimalo lako u ovako kompetitivnoj privrednoj grani kakve su danas tržišne komunikacije. Pod tim podrazumevam i geografski i organski razvoj, i razvoj unapredjenja znanja i usluga okrenutih ka našim klijentima, i pre svega razvoj našeg tima i svakog čoveka u njemu. Nadam se da će proširenje poslovanja na nordijske zemlje biti korisno, pre svega svim klijentima jer će obogatiti naše znanje iskustvom razvijenijih tržišta, našim zaposlenima jer će imati mnogo veću mogućnost interakcije sa kolegama iz više zemalja, i najzad našem regionu, jer ćemo svim postojećim ili potencijalnim klijentima iz nordijskih  zemalja aktivno ukazivati na mogućnosti investiranja u privredu ovog dela Evrope.“

Agencije u nordijskim zemljama sastavu I&F McCann Grupe vodiće Richard Bonner–Davies, dosadašnji predsjednik McCann Worldgroup za Centralnu i Istočnu Evropu, koji ima dugogodišnje uspješno iskustvo u komunikacijskoj industriji.